Blåbärstry

Kontakta oss idag


Co/Kl: p9

Mer information

Den senaste av de kanadensiska sortern. Busken är högväxande, men ganska smal. Bären är stora och lätta att plocka. Smaken är mycket söt och välsmakande med lagom syrlighet. Bären faller inte av och mognar i slutet av juni eller början av juli. Mycket rikbärande med upptill 5 kg/buske. Bra pollineringssort som passar med både sena och tidiga sorter. Samplanteras med andra sorter för bättre skörd. Höjd 1,8m.


Co/Kl: p9

Mer information

Ny sort från Kanada som är speciellt bra för självplock. Sorten är medeltidig och bären är nästan helt utan syrlighet. Bären har hög sockerhalt. Busken blir ca 1,5 m hög och bred. Samplanteras med andra sorter för att få bättre skörd.

Storlek: busk
Co/Kl: c 5


Storlek: busk
Co/Kl: c 5


Co/Kl: c 3

Mer information

Kanadensisk sort. Upprättväxande buske med V-form. En av de godaste att ätas direkt från busken. Skörden är riklig, upptill 10l/buske, vilket ger ca 15.000 kg/ha i yrkesodling! Bären mognar i början av juli. Samplanteras med andra sorter för bättre skörd. Höjd 1,6m.


Co/Kl: c 2

Mer information

En av de mest kända ryska sorterna. Bären är cylindriska och avsmalnande mot toppen. Smaken är aromatisk och välsmakande. Sockerhalten är ganska hög, 15 Bx. Bären är mycket goda direkt från busken, men kan även frysas. Skörden blir relativt stor, 2,5-5 kg/buske. Samplanteras med andra namnsorter för att ge bättre skörd. Höjd 1,7m.Mer information

Upprättväxande buske. Mycket stora bär som mognar i början av juli. Smaken är välbalanserat söt med en aning syra och mycket hög sockerhalt. Hållbara bär som även lämpar sig till frysning. Samplanteras bäst med andra sorter för bättre fruktsättning. Höjd 1,8m. Zon 1-6.

Storlek: 30-40
Co/Kl: c 3

Vi reserverar oss för slutförsäljning.