Asimina

Kontakta oss idag

Asimina triloba ‘Allegheny Peterson Pawpaws’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 50-60
Co/Kl: c 5

Mer information

Busk eller buskträd med stora exotiska lummiga blad. Selekterad sort med tidig fruktmognad. Säregna klocklika köttfärgade blommor som pollineras av flugor. Blommar på bar kvist i april-maj. Asimina bildar mycket spännande mangolika frukter. Högavkastande sort som får mycket stora frukter. Frukttköttet är creamfärgat till gult och har en mycket söt smak med inslag av tropiska frukter och citrus. Planteras i vindskyddade, varma lägen i mullrik och fuktighetshållande jord i ljusa woodland. Bör samplanteras med andra namnsorter för att säkra fruktsättning. Zon 1-2. Höjd 5-6 m.

Asimina triloba ‘Canvis’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 20-30
Co/Kl: c 2

Mer information

Busk eller buskträd med stora exotiska lummiga blad. Selekterad sort med mycket tidigt fruktmognad redan i augusti. Säregna klocklika köttfärgade blommor som pollineras av flugor. Blommar på bar kvist i april-maj. Sumer deilight har en mycket tidig fruktmognad redan i augusti. Asimina bildar mycket spännande mangolika frukter, sorten får medelstor till stora frukter med få kärnor. Sorten får vid mognad en gul täckfärg på täckskinnet, skalet/täckskinnet är hos sorten tjockt och har bra skyddande egenskap. Planteras i vindskyddade, varma lägen i mullrik och fuktighetshållande jord i ljusa woodland. Bör samplanteras med andra namnsorter för att säkra fruktsättning. Zon 1-2. Höjd 5-6 m.

Asimina triloba ‘Shenandoha Peterson Pawpaws’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 50-60
Co/Kl: c 5

Mer information

Busk eller buskträd med stora exotiska lummiga blad. Selekterad sort med tidig fruktmognad. Säregna klocklika köttfärgade blommor som pollineras av flugor. Blommar på bar kvist i april-maj. Asimina bildar mycket spännande mangolika frukter. Sorten har bland de största frukterna bland namnsorterna. Fruktköttet är creamfärgat till gult och har en mycket söt smak med inslag av tropiska frukter. Planteras i vindskyddade, varma lägen i mullrik och fuktighethållande jord i ljusa woodland. Bör samplanteras med andra namnsorter för att säkra fruktsättning. Zon 1-2. Höjd 5-6 m.

Asimina triloba ‘Summer Delight’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 50-60
Co/Kl: c 5

Mer information

Busk eller buskträd med stora exotiska lummiga blad. Selekterad sort med mycket tidigt fruktmognad redan i augusti. Säregna klocklika köttfärgade blommor som pollineras av flugor. Blommar på bar kvist i april-maj. Summer delight har en mycket tidig fruktmognad redan i augusti. Asimina bildar mycket spännande mangolika frukter, sorten får medelstor till stora frukter med få kärnor. Sorten får vid mognad en gul täckfärg på täckskinnet, skalet/täckskinnet är hos sorten tjockt och har bra skyddande egenskap. Planteras i vindskyddade, varma lägen i mullrik och fuktighetshållande jord i ljusa woodland. Bör samplanteras med andra namnsorter för att säkra fruktsättning. Höjd 5-6 m. Zon 1-2.

Asimina triloba ‘Sunflower’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 60-80
Co/Kl: m.kl.

Asimina triloba ‘Sunflower’

Svenskt namn: asimina / pawpaws

Storlek: 80-100
Co/Kl: m.kl.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.