Dahlia

Kontakta oss idag

Dahalia ‘Waltzing Matilda EKO’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Ett riktigt mörkt bladverk som kontrasteras fint med eldigt körsbärsröda blommor, kan det bli bättre? ’Waltzing Matilda’™ blommar med öppna blommor vilket gör att den är mycket uppskattade av fjärilar och insekter som då lättare kommer åt nektarn. Magnifikt vacker! Denna dahlia är ekologiskt odlad med största omsorg för miljö. Larsviken arbetar aktivt med att stötta mindre odlare som satsar på ett hållbart odlande.

Dahli ‘Daisy Duke’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Perfekt formade blommor med en färg som kan beskrivas som den ultimata mixen av korallrosa, aprikos och laxrosa. Wow! Dahliadrottningen Erins på Floret Flowers har denna dahlia som en av sina absoluta favoriter. ’Daisy Duke’ är ett måste i din dahlia-plantering.

Dahlia ‘Breakout’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Stora blommor i ljuvaste crèmerosa som övergår i ljust rosa och gult, kan det bli mer romantiskt? Tillsammans med en liten pompon-dahlia eller en enklare anemondahlia blir det den vackraste kombination. Passar perfekt i rabatten eller den romantiska sensommarbuketten.

Dahlia ‘Café au Lait’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

’Café au Lait’ är en av världens mest populära dahliasorter och pryder så väl rabatter som buketter. Blommorna blir magnifikt stora och diametern kan bli uppemot imponerande 27 cm. Färgen är milt aprikos som går över mot ljust beige och därför passar denna dahia verkligen till det mesta.

Dahlia ‘Cooper Boy’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Dahlian ’Copper Boy’ är en riktig snygging med mörkt kopparfärgade toner med inslag av dovt rött och vinrött som blir nästan lite metalliskt. En helt underbar färg som måste upplevas på riktigt. ’Copper Boy’ sprider skönhet i såväl i din rabatt som i dina blomsterarrangemang. Blommorna blir bollformade och bjuder på flertalet pergekt rullade kronblad som tillsammans bildar en rund boll. På långa stadiga stjälkar svajar ’Copper Boys’ vackra bollar över ett grönt och friskt bladverk.

Dahlia ‘Gitts Attention’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Här varvas krämvita kronblad ovanpå varandra och ger ett rufsigt men ack så vackert intryck. ’Gitt’s Attention’ kommer garanterat fånga ögat och ge mycket uppmärksamhet i rabatten. Ståtlig och spännande!

Dahlia ‘Hamari Gold’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Dahlian ’Hamari Gold’ bjuder på varma toner i gyllene ljust orange med inslag av rosa, brons och korall. Denna underbart vackra dahliasort med stora blommor blir en högväxande buske som riktigt imponerar fram på sensommaren. ’Hamari Gold’ bör därför planteras i den bakre delen av din rabatt för att inte täcka mer lågväxande sorter. ’Hamari Gold’s blommor blir imponerande stora och är fyllda med vackert lätt krusiga kronblad.

Dahlia ‘Hartenass EKO’

Svenskt namn: dahlia


Dahlia ‘Henriette’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Vilda och vackra blommor i den perfekta mixen mellan korallrosa och aprikos. Formen på kronbladen gör ’Henriette’ till en fin och accentuerande dahlia i såväl din rabatt som i dina blomsterarrangemang.

Dahlia ‘Jowey Winnie’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Ljust aprikosrosa dahlia med inslag av korall och svagt orange i en fantastisk bollform. Kan det bli mycket bättre? ’Jowey Nicky’ har tack vare sin förtjusande färg blivit en favorit hos många florister och trädgårdsmästare. Blommar hela säsongen.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.