Dahlia

Kontakta oss idag

Dahalia ‘Waltzing Matilda EKO’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Ett riktigt mörkt bladverk som kontrasteras fint med eldigt körsbärsröda blommor, kan det bli bättre? ’Waltzing Matilda’™ blommar med öppna blommor vilket gör att den är mycket uppskattade av fjärilar och insekter som då lättare kommer åt nektarn. Magnifikt vacker! Denna dahlia är ekologiskt odlad med största omsorg för miljö. Larsviken arbetar aktivt med att stötta mindre odlare som satsar på ett hållbart odlande.

Dahli ‘Daisy Duke’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Perfekt formade blommor med en färg som kan beskrivas som den ultimata mixen av korallrosa, aprikos och laxrosa. Wow! Dahliadrottningen Erins på Floret Flowers har denna dahlia som en av sina absoluta favoriter. ’Daisy Duke’ är ett måste i din dahlia-plantering.

Dahlia ‘Breakout’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Stora blommor i ljuvaste crèmerosa som övergår i ljust rosa och gult, kan det bli mer romantiskt? Tillsammans med en liten pompon-dahlia eller en enklare anemondahlia blir det den vackraste kombination. Passar perfekt i rabatten eller den romantiska sensommarbuketten.

Dahlia ‘Café au Lait’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

’Café au Lait’ är en av världens mest populära dahliasorter och pryder så väl rabatter som buketter. Blommorna blir magnifikt stora och diametern kan bli uppemot imponerande 27 cm. Färgen är milt aprikos som går över mot ljust beige och därför passar denna dahia verkligen till det mesta.

Dahlia ‘Cooper Boy’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Dahlian ’Copper Boy’ är en riktig snygging med mörkt kopparfärgade toner med inslag av dovt rött och vinrött som blir nästan lite metalliskt. En helt underbar färg som måste upplevas på riktigt. ’Copper Boy’ sprider skönhet i såväl i din rabatt som i dina blomsterarrangemang. Blommorna blir bollformade och bjuder på flertalet pergekt rullade kronblad som tillsammans bildar en rund boll. På långa stadiga stjälkar svajar ’Copper Boys’ vackra bollar över ett grönt och friskt bladverk.

Dahlia ‘Gitts Attention’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Här varvas krämvita kronblad ovanpå varandra och ger ett rufsigt men ack så vackert intryck. ’Gitt’s Attention’ kommer garanterat fånga ögat och ge mycket uppmärksamhet i rabatten. Ståtlig och spännande!

Dahlia ‘Hamari Gold’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Dahlian ’Hamari Gold’ bjuder på varma toner i gyllene ljust orange med inslag av rosa, brons och korall. Denna underbart vackra dahliasort med stora blommor blir en högväxande buske som riktigt imponerar fram på sensommaren. ’Hamari Gold’ bör därför planteras i den bakre delen av din rabatt för att inte täcka mer lågväxande sorter. ’Hamari Gold’s blommor blir imponerande stora och är fyllda med vackert lätt krusiga kronblad.

Dahlia ‘Hartenass EKO’

Svenskt namn: dahlia


Dahlia ‘Henriette’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Vilda och vackra blommor i den perfekta mixen mellan korallrosa och aprikos. Formen på kronbladen gör ’Henriette’ till en fin och accentuerande dahlia i såväl din rabatt som i dina blomsterarrangemang.

Dahlia ‘Jowey Winnie’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Ljust aprikosrosa dahlia med inslag av korall och svagt orange i en fantastisk bollform. Kan det bli mycket bättre? ’Jowey Nicky’ har tack vare sin förtjusande färg blivit en favorit hos många florister och trädgårdsmästare. Blommar hela säsongen.

Dahlia ‘Labyrinth’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Stora dubbla blommor med tvåfärgade kronblad med lätt vågiga kanter. Här möts ljust gammalrosa med aprikostoner och resultatet blir en fulländad blomma med romantiskt skimmer. Så vacker och annorlunda!

Dahlia ‘Lindas´s Baby’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Rosa karamelliga toner blandas i en vacker kompott, från aprikos till hallonröd. ’Lindas Baby’ är en favorit bland många florister för sin unika färg samt de mycket hållbara blommor i arrangemang och vaser. Blommar rikligt hela säsongen.

Dahlia ‘Mango Madness’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Mango Madness’ kan stoltsera med ståtliga och storslagna blommor i en färgskala som för tankarna mot sommarens rosaröda solnedgångar. Kronbladen på ’Mango Madness’ skiftar från aprikos, korallrosa och perisko-orange. Underbart läckert! En mycket tacksam dahlia att matcha med i din rabatt och bukett. Så ståtlig!

Dahlia ‘Natal’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Underbart vacker bolldahlia i en av de mörkaste färgerna. Kronbladen på ’Natal’ sitter tätt rullade och har en magisk färg som går i mörkt sammetsröda toner med inslag av svart. Blommorna sitter på långa stadiga stjälkar och sorten passar därför utmärkt i samplanteringar eller som snittblomma.

Dahlia ‘Night Silence’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Sorten som egentligen måste ses för att kunna beskrivas men vi gör ett försök. Blommorna består av två färger och framsidan av kronbladen bjuder på en dov lila/rosa färg som kontrasterar vackert mot den mörka purpurfärgade baksidan. ’Night Silence’ är en sann favorit!

Dahlia ‘Paso Doble’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

‘Paso Doble’ är en unik dahliasort med lite ovanligare utseende. Mitten är fylld till bristningsgränsen av ljusgula blomblad, för att kompletteras med kritvita kronblad som bildar en enkel krans runt om. En favorit bland många florister för sin karaktär och sitt långa vasliv. Blommar rikligt hela säsongen.

Dahlia ‘Penhill Watermelon’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

En krusig skönhet med den ultimata färgen som passar så bra till både pastell och mer intensiva färger. Blommorna blir stora och skiftar i olika toner av rosa, aprikos, korall och med en liten gnutta ljust ljusgul. Vi har fallit för ’Penhill Watermelon’ och vågar lova att du kommer göra det med.

Dahlia ‘Petras Wedding’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Som en gnistrande vit liten boll vajar ’Petra’s Wedding’s blommor i din rabatt. Perfekt runda blommor, fyllda till bristningsgränsen med kritvita kronblad. Petite, elegant och så underbart vacker!

Dahlia ‘Pink Pop EKO’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

’Pink Pop’ är en karamelligt rosa bolldahlia i sin finaste form. De perfekt rullade kronbladen tillsammans med den läckra rosa kulören för sorten till en hit. Denna dahlia är ekologiskt odlad med största omsorg för miljö. Larsviken arbetar aktivt med att stötta mindre odlare som satsar på ett hållbart odlande.

Dahlia ‘Sam Hopkins’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Magnifika mörkröda toner som drar åt nästan svart. Denna dahlia bjuder på rikligt blomning med ett frisk grönt bladverk. ’Sam Hopkins’ är en dahlia som verkligen tar plats och som fungerar i såväl din rabatt som i dina buketter.

Dahlia ‘Seniors Hope’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Denna dahlia bjuder på varma toner i dovt mörkrosa, vinrött och burgundy. Kronbladen är ljust rosa på framsidan för att konstrateras av en mörkt hallonröd baksida och en mörkare mitt. Enastående vacker!

Dahlia ‘Sweet Nathalie’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Söta ’Sweet Nathalie’ vilken fullträff du är! Som en skir marängbakelse med sina svagt rosa och crèmevita blommor som blommar med öppna blommor som tittar på dig i rabatten. Dahlian ’Sweet Nathalie’ är lätt att matcha med det mesta i trädgården men inte minst den välkända dahlian ’Café au Lait’. ’Sweet Nathalie’s plantor fullkomligt dignar av blommor under hela säsongen och stjälkarna blir långa och starka. En av de mest blomningsvilliga sorterna som är både lättodlad och lätt att älska.

Dahlia ‘Totally Tangerine’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Denna underbara dahlia med sin läckra färgkombination av rosa, orange och cerise. Perfekt för dig som vill ha dahlia som snittblomma. Plantorna blir gärna lite lägre och kompakta, och därför passar ’Totally Tangerine’ även att odla i krukor.

Dahlia ‘Wined Eyed Jill’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Bollformade blommor i en underbar ton av rosa. Kronbladen är lätt skålformade, och på så sätt faller ljuset olika och blommorna får ett förtrollande och skirt utseende. Den perfekta mixen av rosa, aprikos och små inslag av mörklila. Ett måste i din dahliarabatt!

Dahlia ‘Wizard of Oz’

Svenskt namn: dahlia


Mer information

Ljusrosa stora pomponbollar som förför och skapar ett romantiskt skimmer i din dahliarabatt. Färgen kan beskrivas som pastellrosa där det ljust rosa har inslag av vitt och ljust gult. ’Wizard of Oz’ blommar rikligt hela säsongen och passar dessutom utmärkt som snittblomma i din sommarbukett.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.